Vid första anblick kan det verka långsökt att koppla dataspelande till klimatförändringarna. Dock visar rapporter att den årliga elförbrukningen av dataspelande ligger på 34 terawattimmar bara i USA, något som motsvarar tillverkningen av fem miljoner bilar. Andra rapporter visar att dataspel i genomsnitt står för cirka fem procent av energiförbrukningen i bostäder. Därmed kan dina spelvanor och hur du använder din dator ha en positiv effekt för klimatet. Du kan redan nu börja spela miljövänligt utan att behöva göra särskilt stora ansträngningar eller investeringar.

Välj ett miljövänligt elavtal

Kom ihåg, även om du inte själv kan rädda klimatet så kan du alltid dra ditt strå till stacken för att göra en insats. Ett enkelt sätt att fortsätta spela dataspel och samtidigt minska koldioxidutsläppen är att hitta ett miljövänligt elavtal. Sätt igång och jämför elavtal hos Göta Energi som garanterar snabb service med prisgaranti och 100 procent kundnöjdhet. Dessutom erbjuds även en bonustimme varje dag, 365 dagar om året. Det här är ett utmärkt alternativ för dig som spelar mycket dataspel och som letar efter erbjudande på billig el!

Förutom ett miljövänligare elavtal har dagens spelutvecklare börjat använda mer miljövänliga metoder. Klimatförändringarna påverkar alla och lyckligtvis är spelutvecklarna alltmer medvetna om vikten av minska utsläppen. Det har lett till att spelutvecklare som Ubisoft slutat tillverka fysiska manualer och att Microsoft satsar på koldioxidneutralitet.

Dagens fotorealistiska dataspel förbrukar mer el

Den datorkomponent som mest belastas vid datorspelande är grafikkortet och det kan stå för över hälften av elförbrukningen. På samma gång har grafikkvaliteten sedan de första speltitlarna på 1970-talet kommit långt och de senaste dataspelen har nästintill fotorealistisk grafik. Imponerande grafik är dock inte gratis och dagens avancerade dataspel kan förbruka upp till 50 gånger mer el än tidigare.

Även om avancerade dataspel förbrukar mer el kan du göra vissa saker för att ta kontrollen över din elförbrukning. På samma sätt som du anstränger dig för att hitta den bästa speldatorn bör du visa samma engagemang för elavtal.

Om det var länge sedan du undersökte elavtal är det dags att sätta igång. Du kan minska dina elkostnader enkelt genom att besöka Göta Energi online och jämföra elavtal. Välj mellan Spot On, Vintertrygg och Fast-el. Spot On ger dig ett rörligt elavtal som följer elbörsens utveckling och garanterar en bra deal. Vintertrygg är ett smart val som kombinerar det bästa av två världar; fast elavtal på vintern när priserna stiger på grund av klimatet och rörligt elavtal på sommaren när elpriset är lågt. Alternativet Fast-el ger precis som namnet antyder samma elpris året runt utan oro för överraskningar.