Spel har underhållit människor sedan urminnes tider och både vuxna och barn gillar att samlas tillsammans för att göra något annat än att titta på TV eller pilla på mobiltelefonerna. Ett sällskapsspel ger inte bara en rolig stund och många skratt, utan det är också ett mycket bra sätt att få kvalitetstid tillsammans med vänner, sin partner eller familjemedlemmar. Har du barn har du säkerligen tagit dig igenom ett och ett annat spel, men spel är inte bara för de yngre åldrarna. Här listar vi några av de bästa sällskapsspelen för vuxna som du kan använda dig av för festen, kvällsmyset, afterworken med vännerna och mycket mer.

Det behövs sällan någon ursäkt för att ta fram ett riktigt roligt spel, utan spel kan användas i nästan alla situationer då man vill fira något eller bjuda in till skratt. Som vuxen har du ett flertalet saker som behöver fixas under dagens gång, t.ex. städning av hemmet, hämta och lämna barn på skolan och dessutom hinna med mathandling och arbete. Städningen kan du skippa genom att anlita https://qleano.se/ som är en professionell städfirma, men resterande måste du klara av själv. Då kan det vara skönt att få koppla av med ett roligt sällskapsspel när dagen väl är avklarad.

Topp 4 bästa sällskapsspelen för vuxna

1. Rappakalja

Rappakalja är ett mycket roligt bluffspel som går ut på att du ska ta fram de mest konstiga och sanslösa förklaringar till svenska ord. Spelet är otroligt underhållande och du har fantasin med dig och här kommer en bred allmänbildning att hjälpa dig på vägen. Vad är egentligen en pepparsven och hur beter sig en pickerhågad person? Spelet passar för 3-8 deltagare och har en speltid på ca 45 minuter.

2. Vem vet mest?

Ett klassiskt spel för alla som gillar frågesport. Med ”Vem vet mest?” kan du utmana dina vänner och testa på hur det är att delta i det populära TV-programmet med samma namn. Här får du verkligen testa dina kunskaper, din strategiska förmåga och din snabbhet. Sammanlagt finns hela 2400 olika frågor i varierande kategorier.

3. Konario

Konario är ett spel som lämpar sig för den riktiga vinälskaren och har du utvecklat ett riktigt bra smak- och luktsinne ligger du definitivt i framkant. Här behöver du se till att träna din hjärna och samla ihop så många par som möjligt. Spelet kan på många sätt liknas med memory, men istället för att använda synen för att para ihop bilder, ska du para ihop känsel, lukt, smak och hörsel. Spelet passar för 1-6 spelare och har en speltid på 30-60 minuter.

4. Ubongo

Gillar du pussel och kluriga spel är Ubongo att rekommendera. Det här spelet går ut på att du ska försöka lägga ditt pussel snabbare än dina motståndare och på så vis kamma hem vinsten. Här kan du dessutom välja mellan olika typer av svårighetsgrader där du ska försöka hitta bitar som passar in på spelplanen. Den som lyckas lösa pusslet först är naturligtvis också den som vinner juvelerna. Flest juveler i en specifikt utvald färg vinner!