Kategorier
Spel

Lär barnen värdet av pengar genom spel

Både barn och vuxna brukar tycka att det är väldigt roligt med spel, oavsett om det handlar om bordsspel, dataspel eller rollspel. Det finns också pedagogiska aspekter av spel, inte minst om du vill lära dina barn värdet av pengar. Att förstå relationen mellan inkomst och utgifter är värdefullt genom hela livet.

Sätt att hitta extrafinanser

I spel brukar det vanligaste sättet att tjäna pengar på vara att sälja varor och tjänster. Så fungerar det även i det verkliga livet. Förutom att ha en lön eller få bidrag kan du tjäna extraslantar på att vara barnvakt eller vikariera. Du kan också sälja guld om du behöver lite extra klirr i kassan. Det kan göras online idag, och är både smidigt och tryggt.

Spel som fokuserar på budget

Ett sätt att lära barnen hur man kan ta hand om sin ekonomi är att spela om pengar på ett ansvarsfullt sätt. Att lära barnen när det är dags att sluta kan bli en mycket värdefull livs-läxa. Ett annat är att använda låtsaspengar, som i brädspelet Monopol där allt handlar om fastighetsaffärer. När det kommer till dataspel finns det många sim-spel som går ut på budget, exempelvis Nebuchadnezzar eller Anno där du ska bygga historiska världar genom att sälja varor. Kul och pedagogiskt på en och samma gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *