Med teknologins utveckling kom de otroligt roliga och spännande konsolspelen!

Det första konsolspelet lanserades år 1972 i USA och var tillverkat av företaget Magnavox. Under samma tid kom även företaget Atari ut med sitt arkadspel Pong, dessa två konsol spel räknas som den första generationens spelkonsoler.

Det är mycket som har skett sedan den tiden och numera finns det många olika spelkonsoler på marknaden. Dessa spelkonsoler utvecklas år efter år och blir mer avancerade och bjuder även på mer funktioner.</p>

Det finns tusentals olika sorters spel på marknaden idag. Och nu är även spelen anpassade för att vara lärorika på olika sätt. På så sätt kan banren både ha roligt och lära sig saker.

Spelen är idag också anpassade för att man ska kunna röra på sig mer än innan då många kan sitta ner och spela i timmar utan att röra på sig. Detta är perfekt för att få motion och för att få röra på sig samtidigt som man spelar. Och man kan välja mellan att dansa, spela tennis, golf, bowling och mycket annat. Dessa spel går lika bra att spela ensam eller i grupp med vänner och familj!