Att spela konsol eller datorspel idag är både något man kan tävla i och tjäna pengar.

Det finns en stormarknad inom gaming där man idag kan komma väldigt långt. Är man en riktigt duktig spelare har man möjlighet att skapa sig en 6-siffrig inkomst genom att spela.

Gaming är ett begrepp som används inom spelvärlden för att definiera någon som spelar ett tv/konsolspel eller datorspel. Gamers sitter oftast i flera timmar i sträck om dagarna och spelar. Det brukar även ingå i en community där man kan spela i lag och tävla mot varandra.

Några gånger om året anordnas olika speltävlingar som kan vara variera i storlek. De allra största tävlingarna brukar bestå av tusentals gamers som är där för att både spela, tävla och se på när andra stora spelare tävlar mot varandra.

De allra skickligaste spelarna kan vinna riktgt stora summor när de är med och tävlar, vinsterna kan ligga upp till 6-siffriga belopp.

Betting

I och med att gamingvärlden växt så pass mycket som den har, har den även gett möjligheten till de som väljer tävlingarna och fansen att tjäna pengar. Eftersom man numera även kan betta på sina favorit spelare eller de man tror kommer att vinna så har man som åskådare även själv chansen att vinna lite pengar.