Iklädd en Pokémon-tröja, Lannister-strumpor och byxor med Baby Yodas glada leende sätter du dig i soffan för att spela ditt favoritspel. Framför dig står din bästa kaffekopp med en hoppande Mario. Du har så många saker, men ändå känns det tomt. Det är dags att göra din spelhörna riktigt fantastisk för alla dina långa spelsessioner.

Hitta din stil

Ett enkelt sätt att hitta din stil är att söka runt på internet och hitta bilder på inredning som tilltalar dig. Samla alla bilder på ett ställe och välj sedan ut färg och form så som du vill ha det. Möbler, skärmar och inredning kan vara dyrt men för den som har en tajt budget går det att utforska second hand-butiker som säljer både möbler och mindre inredning. Fördelen med second hand är att du kan hitta något som blir helt unikt för dig.

Vi visar dock inte bara stil genom formen på möblerna och färgen på väggarna. Lampor, tavlor, mattor, kuddar och all möjlig inredning hjälper till att verkligen uttrycka vilka vi är som personer och när det inreds i en spelhörna kan det vara kul att sätta upp saker från sina favoritspel. Idag finns det mycket merchandise tillgänglig genom exempelvis https://gameloot.se/ och i alla möjliga utföranden, från posters och samlingsfigurer till dörrmattor och underlägg. Du har alla möjligheter att inreda din spelhörna precis så som du vill ha den.

Den bästa hörnan

Vad den bästa spelhörnan är beror helt på dig. Kanske har du bara ett hörn av lägenheten att inreda och behöver verkligen tänka smart kring storlek. Kanske har du ett helt rum till ditt förfogande som du kan fylla med ett spelbord för stora brädspel, en stor skärm för alla TV-spel och den bästa gamingdatorn på marknaden. Oavsett storlek finns det dock en viktig utgångspunkt för alla: sittplatsen.

Det ska vara bekvämt att spela så det kan vara värt att investera i en riktigt bra stol, fåtölj eller soffa beroende på vad du ska spela. Med stolar är det särskilt viktigt att tänka på ergonomin. Köp en stol som går att ställa in efter dig så att din kropp håller längre.

Efter sittplats kommer spelyta, förvaring och upphängning. Se till att datorn eller konsolen står säkert och tryggt på bord eller i hyllor. Försäkra dig att TV-skärmen är uppsatt på väggen utan risk för att falla eller att du har tillräckligt med yta för att spela dina brädspel och också att förvara dem när det inte är speldags. Hyllor, stora lådor inbyggda i bordet, hemliga luckor i soffan – möjligheterna är oändliga.

Oavsett vad du spelar så är det viktigt att känna sig bekväm och tillfreds. Spelandet ska vara en fantastisk upplevelse, både i vår och i spelets värld.